Eilės

Rasa P Eilės Alkanųjų era

Patinka šis dienoraštis?

Užsiregistruok Klase.lt ir galėsi komentuoti bei gauti pranešimus apie naujus jo įrašus ar rašyti savo dienoraštį!

Eilės

nėrinių eilės

Alkanųjų era

2014-08-28 08:29, įrašas peržiūrėtas: 1987

Šiuo metu vyrauja receptų mada visais įmanomais būdais: internetas, laikraščiai, žurnalai, televizija ir radijas; siūlomi įvairiausi receptai: sukieknėjimui ir sustambėjimui, kasdien naudojami ir gurmaniški, pigūs ir brangūs, iš sezoninių produktų ir iš egzotinių, valgomi burna ir akimis, greitai paruošiamo maisto ir ilgai trunkantys, netgi grožio ir laimės. Kiekviena save gerbianti televizija turi mažiausiai vieną kulinarinę laidą. Ar mes tokie alkani? Ar nemokame susirasti patys receptų? Jei jų tiek daug, vadinasi - yra paklausa. Man labiau patikdavo, kai receptai būdavo perduodami iš lūpų į lūpas ar iš kartos į kartą, kai skambindavai kaimynei ar Mamai norėdama kažką įdomesnio paruošti šventiniam stalui ar "naujoviškai" marinuoti agurkus. O iš TV laidų žiūriu tik Gustavo receptus, nes jie tokie realūs ir iš paprastų produktų. Be to, pats Gustavas gamina visai kaip eilinis šeimos vyras - pritaško ir pritrupina visą virtuvę

Jei norite, galite pasidalinti čia savo receptais. O jei ne, tai kokia jūsų nuomonė apie šį receptų bumą. Ar tikrai mes tokie alkani?

2014-08-28 08:57

 Gustavas jėga ,o receptus aš ir dabar dar skambinu draugei kad padaryčiau kažką įvairesnio,o internetiniais receptais nesinaudoju bet gal ir ten yra gerų dalykėlių,reiktų pasidomėti

2014-08-28 10:07

man dar patinka Beatos receptaijie taip pat gan paprastitik gaila,kad jos laidos neliko

2014-08-28 10:24

siandien prisiskaiciau receptu,kaip marinuoti grybus,bet kazkodel bijau uzsiimtio jeigu nesilaikys uzmarinuoti grybai.....iki siol grybus sudydavau arba laikydavau saldiklyje

2014-08-28 10:31

Rima D Šiandien 08:57 icon rašė:

 Gustavas jėga ,o receptus aš ir dabar dar skambinu draugei kad padaryčiau kažką įvairesnio,o internetiniais receptais nesinaudoju bet gal ir ten yra gerų dalykėlių,reiktų pasidomėti

Rimute, šaunuolė, kad nepasiduodi masiniam bumui

2014-08-28 10:32

Ir as grybukus sudejau i saldikli, bet virtus, o kaimynka nevirtas baravyku galvutes uzsalde, paskui virs sriubyte ziema. Jai taip skanu. Dar butinai dziovintu noriu, nors Kuciu stalui. O kelmuciu kai buna daug susudau. Marinuot kazkaip nesiryztu.

Turiu dideli moliuga, reik receptu. Teks ko gero internete ieskot, nes nera jis populiarus tarp pazistamu. Laikau laiptinej, siulau kaimynams atsiriekt kam reikia.

2014-08-28 10:35

Dalia Urbaite Šiandien 10:07 rašė:

man dar patinka Beatos receptaijie taip pat gan paprastitik gaila,kad jos laidos neliko

Aš gal vieną laidą Beatos receptų žiūrėjau, bet nieko nepamenu, neužkabino ir nepasirodė paprastas. Ten dar kažkokių tai sėklų ir prieskonių ieškoti reikėjo, berods.

Mano Tėtė grybus raugindavo, tai gal čia vienas iš marinavimo būdų. Druska, prieskoniai ir šiek tiek citrinos rūgšties. Bet žinau, kad ne visi grybai tinkami rauginimui.

2014-08-28 10:38

Lina Sakalauskienė Šiandien 10:32 rašė:

Ir as grybukus sudejau i saldikli, bet virtus, o kaimynka nevirtas baravyku galvutes uzsalde, paskui virs sriubyte ziema. Jai taip skanu. Dar butinai dziovintu noriu, nors Kuciu stalui. O kelmuciu kai buna daug susudau. Marinuot kazkaip nesiryztu.

Turiu dideli moliuga, reik receptu. Teks ko gero internete ieskot, nes nera jis populiarus tarp pazistamu. Laikau laiptinej, siulau kaimynams atsiriekt kam reikia.

Aš irgi tik virtus grybus užšaldau

O moliūgą nori žiemai ar dabar valgymui? Nori saldaus ar sūraus patiekalo? Aš laaaabai mėgstu moliūgų sriubą, tai dideliais kiekiais jis man ten sueina

2014-08-28 11:22

 O AŠ MOLIŪGĄ UŽŠALDAU ŠALDIKLYJE,SUPJAUSTAU KŪBELIAIS IR Į ŠALDIKLĮ,ŽIEMĄ NAUDOJU VISUR 

2014-08-28 11:32

 O GRYBUS IŠVERDU IR TAIP PAT UŽSIŠALDAU,,,,ŽIEMĄ LAAABAI SKANU

2014-08-28 12:15

Aš tai neprapjautą moliūgą saugau kaime. Jie ilgai laikosi, bet prapjovus tai greitai genda, tenka užšaldyti

2014-08-28 14:09

 Receptas ar receptai yra gerai. Ypach tiems, kas neturi nei velnio jokios fantazijos ar ... teisinasi esantis labai uzimtu. 

 

Cia nieko asmenisko. Tiesiog paprasciausias pastebejimas.

 

Pats gaminu maista ir man nereikalingi jokie receptai. Tik todel man buna sunku, kuomet kas nors papraso manes ... mano gaminamo maisto recepto Šypsena O sunku tik todel, kad niekuomet negaliu pasakyti kiek ir ko reiktu tam maistui pagaminti. Nes maisto gaminimas ... man asmeniskai ... kuryba.

 

Nors pasikartoju - Receptai ir ju dalijimasis .. nera blogai.

 

 

 

 

 

 

2014-08-28 15:06

Vikinge, aš ir neteigiu, kad receptai yra blogai, aš tik sakau, kad persistengia su tuo dalijimu, kai dalintojų daugiau negu tų, kurie priima Nebent tie, kurie ima, yra besočiai ir jiems vis mažai receptų

Šaunu, kad kūrybiškai žiūri į maisto gaminimą Aš irgi maistui gaminti nenaudoju tikslių protokolų, man svarbiausia žinoti pagrindinius ingredientus, o toliau jau santykius susidėlioju pati pagal skonį ar patirtį, ar šiaip "iš akies". Bei jei kas paprašo recepto, tai mielai pasakau iš ko pagaminta ir darbo eigą nupasakoju.

2014-08-28 15:21

 Rasa ... Šypsena Jei jau kalbeti apie tema ... Receptai, kurie yra pateikiami kygu pavidale, spaudoje, TV ar kitomis masinemis priemonemis ... niekas kita kaip ... biznis. Ir tai visiskai normalu siu dienu gyvenimo laikotarpiui. 

 

Savo laiku, kol buvau soc tinkle Netlog.com, esu aprases keleta maisto gaminimo a lia pasakojimu. Bet tai daugiau buvo pasakojimas kaip gaminu maista. Ko pasekoje, pabandrauta su zmonemis is Vokietijos, Malaizijos, Kinijos, kitu saliu, apie tai, kad mes turime daug bendru bruozu maisto gaminime, ar net tradiciniuose maisto gaminimo produktuose.

 

Bet kadangi tai buvo bendravimo tinklas, tai mes greitai pereidavom prie bendravimo ir apsikeitimo informacija, kuri is principo nebeturedavo nieko bendro su mano aprasymu. Šypsena

2014-08-28 17:35

turiu receptu sasiuvini,anksciau i ji ranka rasydavau kazka idomaus,o dabar jau prie spaudinimo priejau.....technikos amziustik retokai i ji pasiziuriu,nebent kazka saldaus gaminciau

2014-08-28 17:42

Blyn, ziauru kada reik stovet virtuvej prie puoduNuliūdes grozio prieshas..ta vieta.

2014-08-28 17:42

 Namuose yra keletas maisto gamybos knygu, bet jos buvo isigytos daugiau tam, kad sudominti ir parodyti kaip paprasta ir lengva gamintis maista. Taciau ... tai nepasiteisino. Šypsena

 

Nors del to maziausiai ir pergyvenu. Kaip liaudyje sakkoma ... Tinginys arba panes, arba patruks. Kitu variantu tiesiog nera Kvatotis

 

 

 

 

 

 

2014-08-28 17:46

Manęs mažoji dukra prašo, kad surašyčiau ir palikčiau jai savo receptų knygą - sąsiuvinį, bet kad aš labai nekruopšti Mėtosi visokiausi lapeliai receptų dėžutėj, sena užrašų knygelė be viršelio, atšviesti iš žurnalų receptai. Šiaip su metais labai pasigendu senoviškų kaimo pečiui keptų sausainių, tokių trapių, su daug tikro sviesto, mielinių pyragų, naminės duonos, kakuorų ir pan.

2014-08-28 17:49

Piktas Dantukas Šiandien 15:21 rašė:

 Rasa ... Šypsena Jei jau kalbeti apie tema ... Receptai, kurie yra pateikiami kygu pavidale, spaudoje, TV ar kitomis masinemis priemonemis ... niekas kita kaip ... biznis. Ir tai visiskai normalu siu dienu gyvenimo laikotarpiui. 

 

Savo laiku, kol buvau soc tinkle Netlog.com, esu aprases keleta maisto gaminimo a lia pasakojimu. Bet tai daugiau buvo pasakojimas kaip gaminu maista. Ko pasekoje, pabandrauta su zmonemis is Vokietijos, Malaizijos, Kinijos, kitu saliu, apie tai, kad mes turime daug bendru bruozu maisto gaminime, ar net tradiciniuose maisto gaminimo produktuose.

 

Bet kadangi tai buvo bendravimo tinklas, tai mes greitai pereidavom prie bendravimo ir apsikeitimo informacija, kuri is principo nebeturedavo nieko bendro su mano aprasymu. Šypsena

Del biznio tai suprantu, tik nesuprantu, kaip tas visas biznis issilaiko, negi tiek daug perkanciu tas knygas ir ziurinciu tas laidas? Butgent ta ir norejau suzinoti sioje temoje. Is cia kalbanciu, atrodo, kad niekas nei knygas perka, nei TV kulinarines laidas ziuri.

Dalintis ivairiu valgiu gaminimu yra smagu. Virtualiai, aisku, sudetingiau, nes tik isiviazduoji patiekala (aisku, jei neisbandai). Man teko kai kuriu tautu maisto paragauti, nes gyvai esu bendravusi, ir pakviesdavo i svecius pasivaisinti. As irgi vaisindavau silke ir bulviu patiekalais. Bet kinietisko maisto neteko valgyti (tai ka duoda kinieciu restoranuose tai nelabai panasu i ta, apie kuri kalba Kinijoje buve).

2014-08-28 17:50

Dalia Urbaite Šiandien 17:35 rašė:

turiu receptu sasiuvini,anksciau i ji ranka rasydavau kazka idomaus,o dabar jau prie spaudinimo priejau.....technikos amziustik retokai i ji pasiziuriu,nebent kazka saldaus gaminciau

Dalyte, as tik vaikysteje turejau. Manma turejo, ale neberanda O as mokykloje is knygu gamindavau, ale nesamone gaudavosi ir dar neskani, tai kai lioviausi pasitiketi tomis knygomis o kurti maista pati is nuogirdu ir draugiu ir patobulindama savaip.

2014-08-28 17:52

Hera H Šiandien 17:42 rašė:

Blyn, ziauru kada reik stovet virtuvej prie puoduNuliūdes grozio prieshas..ta vieta.

Aaa dabar supratau, kad nereiketu stoveti prie puodu, galima paziureti receptu knygu nuotraukas ar tv laidas, tada ir prie puodu stoveti nereikia, ir nesustoreji...

Iš viso įrašų: 106
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9b klasė

Patiko nuotrauka? Įvertink!

Reklama Sukurk savo
Reklama

El. paštas: [email protected]

Kita Informacija: [email protected]

All Media Digital
AMDigital logotipas
Ši svetainė talpinama