Eilės

Rasa P Eilės Alkanųjų era

Patinka šis dienoraštis?

Užsiregistruok Klase.lt ir galėsi komentuoti bei gauti pranešimus apie naujus jo įrašus ar rašyti savo dienoraštį!

Eilės

nėrinių eilės

Alkanųjų era

2014-08-28 08:29, įrašas peržiūrėtas: 2007

Šiuo metu vyrauja receptų mada visais įmanomais būdais: internetas, laikraščiai, žurnalai, televizija ir radijas; siūlomi įvairiausi receptai: sukieknėjimui ir sustambėjimui, kasdien naudojami ir gurmaniški, pigūs ir brangūs, iš sezoninių produktų ir iš egzotinių, valgomi burna ir akimis, greitai paruošiamo maisto ir ilgai trunkantys, netgi grožio ir laimės. Kiekviena save gerbianti televizija turi mažiausiai vieną kulinarinę laidą. Ar mes tokie alkani? Ar nemokame susirasti patys receptų? Jei jų tiek daug, vadinasi - yra paklausa. Man labiau patikdavo, kai receptai būdavo perduodami iš lūpų į lūpas ar iš kartos į kartą, kai skambindavai kaimynei ar Mamai norėdama kažką įdomesnio paruošti šventiniam stalui ar "naujoviškai" marinuoti agurkus. O iš TV laidų žiūriu tik Gustavo receptus, nes jie tokie realūs ir iš paprastų produktų. Be to, pats Gustavas gamina visai kaip eilinis šeimos vyras - pritaško ir pritrupina visą virtuvę

Jei norite, galite pasidalinti čia savo receptais. O jei ne, tai kokia jūsų nuomonė apie šį receptų bumą. Ar tikrai mes tokie alkani?

2014-08-28 19:52

Piktas Dantukas Šiandien 18:17 rašė:
 Oooo ... Šypsena Patikek manimi, kad ir as, nevisas knygas skaitau Šypsena 

Ir priezasciu tam daug. Nes vienos neidomios, del neidomiai pateikiamo teksto. Kitos del sauso teksto. O dar kitos ... tiesiog nesuprantamos. Šypsena

Turiu tokia viena knyga, kurios iki dabar nesu perskaites ir jau niekad jos nebeperskaitysiu. Kvatotis Tai ... "Soliaris". Nors megstu fantastine literatura. O cia ... isimtis, kuria bandziau iveikti daugeli kartu ir visad ... bergzdziai.

Na, visu knygu fiziskai neimanoma perskaityti. As tokiu, kurios manes nedomina, ir neisigyju. Ir dovanu tokiu negaunu Bet perskaityti ne visas speju vistiek. Atsilieku nuo grafiko. "Soliario" nezinau. Nesuprantamas knygas megstu skaityti ir bandyti suprasti. Kol kas tik apie J. Joyce "Ulisa" girdejau, kad nesuprnatama. Paskaiciau istrauka verstine, tai labai primine viena mano profesoriu, kuris is vieno sakinio padaryvo 90 min paskaita. Esme as sudedavau i 1-2 sakinius konspektuose. O jis neuzsiciaupdamas kalbedavo 90 min. Talentas

2014-08-28 19:54

Hera H Šiandien 18:28 rašė:

 Rasa , anieji ir tinkaŠypsena bet ne per daznai, as megstu ivairiai ir skaniai.Šypsena

Gerai, Hera, isidedu informacija i omeni ir turesiu ten, kol prireiks

2014-08-28 19:57

Audre, smagu, kad nors viena is cia besikalbanciu naudojasi receptais. As irgi ne visazine, bet mano megstamiausias patiekalas "dedu ka randu" tik is karcios patirties zinau, kiek to deti, kad butu skanu. Skanu man. Pvz jei kas kokia nezinoma man zuvi atveza, tada irgi konsltuojuosi su internetu arba su kolega zveju, kurie pasako, kaip ja paruosti. Zuvis moku tik kepti, bet ne visos taip paruostos yra skanios

2014-08-28 20:10

 Sutinku, kad gebejimas is degtuko priskaldyt malku ... tai yra talentas. Šypsena

2014-08-28 20:23

kaip skaniai jautienos kotletus ishekti ar ten ishtushinti reikia, kad minkshti ir skanus gautusi? bet paprastai irgi, kad butu.

2014-08-28 20:26

ishkepti*

2014-08-28 20:29

pirmiausiai reikia gera farsa paruosti ir as tai ismaisau siek tiek kiaulienos, nes jautiena per daug sausa. Kepti bus vistiek sausi, nebent gera riebu padaza prideti ir jame baigti kepti, todel geriausia troskinti ir man skaniau, kai troskinami kartu su darzovemis.

Bet stai vistienos krutineles nemoku skaniai pagaminti, kad nebutu sausau

2014-08-28 20:33

aha, gerai Rasa, papasakokiek kiek ant kiek tu maishai kiaulienos farsho ir jautienos, ir kaa dar dedi y farsha?

2014-08-28 20:56

paprastai as dedu 50:50 kiaulienos ir jautienos farso. Jie nori daugiau jautienos, tai galima 75 % jautienos ir likusius kiaulienos. Gerai ismaisau, pridedu prieskoniu, kokius megstu, o tai ivairiu pipiru misinys, druskos (nezinau kiek, as is akies dedu ir pataikau). Palaikau siek tiek. Ir per ta laika sumaisau atskirai dziuveselius su kiausiniu. Nersveriu, viska matuoju is akies. Jei farso lekste, tai maza lekstele dziuvesiu ir vienas kiausinis, o jei farso bliudas, tai dziuvesiu didele lekste ir 2 kaiusiniai. dziuvesius palieku isbrinkti kelioms minutems, paskui sumaisau su farsu ir gerai suminkau ta "tesla" ir formuoju kotletus ar kitokias formas.

2014-08-28 21:04

 Timosha, kad minksti butu sliukstelk truputi mineralinio vandensŠypsena..ir geriau batono riekeles mirkytos nei dziuvesiu trupiniai..tie kietinaŠypsena tuos moku kept ir steikus su kraujuŠypsena siiap viska moku skaniai. bet TINGIU. kol paskui virtuve sutvarkaiNuliūdes(( timosha man darys valgyti jei kas.. as jam tik pasakysiu kaip ir ko det

2014-08-28 21:14

Aga, batonas geriau, bet as jo niekada neturiu, todel mirkau dziuvesius.

Pasiseke, nebereikes man ieskot restranu kuponu dovanoms

2014-08-28 21:24

 ir dar butinai mairuno idet, jis labiausiai tinka maltai mesai/kotletamsŠypsena) vyrishkumo prieskonis ir dziaugsmoŠypsena

2014-08-28 21:26

 Rasa. teksKvatotis..nes Tomui nervai issitashkys nuo mano noru maistuiŠypsena

2014-08-28 21:36

na ,Rasut ,nesutikčiau del alkanųjų.NORS..--Valgis yra vienas iš malonumų,todel ir demesys jam toks,o ir alkanas žmogus-piktas...

AŠ manau,kad receptai reikalingi tam,kad paįvairinti maistą.Jo dabar tokia begale,kad jau nebežinom ko norim.Tai ir reikalingos naujoves,skoniai,vis dar kažkas naujesnio,neragauto..

Receptas reikalingas ,norint gauti tam tikrą skonį,o šiaip-improvizacija....

(Sakykim,norint pagaminti salotas su tunu,Prismoje yra jo apie trisdešimt rūšių...kaip išsirinkti,o laidos padeda...) Tai va:

Antra-tai yra verslas,nes visas tas laidas(Beatos,Gustavo,Astos Stašaitytes....)yra remiamos,dažniausiai kokio prekybcentrio,arba pačio gaminio,tai puiki reklama.

Vieni gamina,kad taupo,kiti-kad yra gurmanai...

Stengiuosi kažką pagaminti kartas nuo karto,bet nesu prisiekusi vireja...Padažų išvis gali man nebūti...

Manau,kad jau galečiau išvirti "sriubą iš kirvio ",kaip sakoma...

 

2014-08-29 07:04

Hera H Vakar 21:26 rašė:

 Rasa. teksKvatotis..nes Tomui nervai issitashkys nuo mano noru maistuiŠypsena

Na, palauksiu, ir paziuresiu, gal Tomo nervai geleziniai

2014-08-29 07:06

aldona K Vakar 21:36 rašė:

na ,Rasut ,nesutikčiau del alkanųjų.NORS..--Valgis yra vienas iš malonumų,todel ir demesys jam toks,o ir alkanas žmogus-piktas...

AŠ manau,kad receptai reikalingi tam,kad paįvairinti maistą.Jo dabar tokia begale,kad jau nebežinom ko norim.Tai ir reikalingos naujoves,skoniai,vis dar kažkas naujesnio,neragauto..

Receptas reikalingas ,norint gauti tam tikrą skonį,o šiaip-improvizacija....

(Sakykim,norint pagaminti salotas su tunu,Prismoje yra jo apie trisdešimt rūšių...kaip išsirinkti,o laidos padeda...) Tai va:

Antra-tai yra verslas,nes visas tas laidas(Beatos,Gustavo,Astos Stašaitytes....)yra remiamos,dažniausiai kokio prekybcentrio,arba pačio gaminio,tai puiki reklama.

Vieni gamina,kad taupo,kiti-kad yra gurmanai...

Stengiuosi kažką pagaminti kartas nuo karto,bet nesu prisiekusi vireja...Padažų išvis gali man nebūti...

Manau,kad jau galečiau išvirti "sriubą iš kirvio ",kaip sakoma...

 

Kaip graziai ir aiskiai atsakei, Aldute Zodziu, naudojasi tie receptininkai musu alkiu

As padazu irgi nemegstu, isskyrus kai kuriuos atvejus, kur esu labai ipratusi, tai kokie cepelynai, kugelis, blynai ir pan.

2014-08-29 07:14

 Geras padazas ... tik padeda atskleisti naujus skonius ir praturtina gamini. Mirktelėti

2014-08-29 07:23

Siaurietiskas poziuris i padazus Pietieciai turi labai geru prieskoniu, kurie paskanina maista ir be jokio padazo

2014-08-29 07:29

Tai cia nera ginco kas geriau. Šypsena Tiesiog dalinamasi nuomonemis. Mirktelėti

 

Juk tarkime ... saslykas ne tai kad, nereikalauja padazo, bet jam tai tiesiog net ir netinka Šypsena

 

Tai tiesiog specifika siekiant suteikti papildomo skonio Šypsena

2014-08-29 07:57

ash irgi batono neturiu tokio lietuvishko, .. na gerai, bet ar kiaushinis nekietina kotletu?

gerai o kaip tu juos troshkini? 

Iš viso įrašų: 106
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

siaip

Patiko nuotrauka? Įvertink!

Reklama Sukurk savo
Reklama

El. paštas: [email protected]

Kita Informacija: [email protected]

All Media Digital
AMDigital logotipas
Ši svetainė talpinama