Eilės

Rasa P Eilės Alkanųjų era

Patinka šis dienoraštis?

Užsiregistruok Klase.lt ir galėsi komentuoti bei gauti pranešimus apie naujus jo įrašus ar rašyti savo dienoraštį!

Eilės

nėrinių eilės

Alkanųjų era

2014-08-28 08:29, įrašas peržiūrėtas: 1998

Šiuo metu vyrauja receptų mada visais įmanomais būdais: internetas, laikraščiai, žurnalai, televizija ir radijas; siūlomi įvairiausi receptai: sukieknėjimui ir sustambėjimui, kasdien naudojami ir gurmaniški, pigūs ir brangūs, iš sezoninių produktų ir iš egzotinių, valgomi burna ir akimis, greitai paruošiamo maisto ir ilgai trunkantys, netgi grožio ir laimės. Kiekviena save gerbianti televizija turi mažiausiai vieną kulinarinę laidą. Ar mes tokie alkani? Ar nemokame susirasti patys receptų? Jei jų tiek daug, vadinasi - yra paklausa. Man labiau patikdavo, kai receptai būdavo perduodami iš lūpų į lūpas ar iš kartos į kartą, kai skambindavai kaimynei ar Mamai norėdama kažką įdomesnio paruošti šventiniam stalui ar "naujoviškai" marinuoti agurkus. O iš TV laidų žiūriu tik Gustavo receptus, nes jie tokie realūs ir iš paprastų produktų. Be to, pats Gustavas gamina visai kaip eilinis šeimos vyras - pritaško ir pritrupina visą virtuvę

Jei norite, galite pasidalinti čia savo receptais. O jei ne, tai kokia jūsų nuomonė apie šį receptų bumą. Ar tikrai mes tokie alkani?

2014-08-29 07:58

As niekur ir nesakau, kad kas nors geriau, ar blogiau, tik dalinuosi savo ziniomis kulinarijoje.

O as saslyka valgau su pomidoru padazu

2014-08-29 08:05

Jei per daug kiausinio prideti, tai gal ir kietina, o jei neprideti, tai bus keptas farsas, nes kotletai subyres i gabalelius. O troskinu emaliuotame puode papjauscius morku griezineliais ant jo dugno ir ipylusi vandens, kad visiskai apsemtu morkas. Norint, kad kotletai graziai atrodytu, pries troskindama juos labai trumpai pakepu keptuveje is abieju pusiu ir tada sudedu ant morku i puoda, greitai uzverdu vandeni (ijungiu maksimalia kaitra) ir izvirus vandeniui sumazinu temperatura iki beveik minimumo (pas mane 9 padalos, tai sumazinu iki 3) ir keliolika minuciu patroskinu.

2014-08-29 08:10

aha, tai reishkia  ne orkaitei troshkini, o darzhoves tik morkos, dar kokiu nors gal dedi?ir vandens nelabai daug, kad kotletu neapsemtu jo? gal vietoj vandens gali naudoti jautienos buljona?

2014-08-29 08:16

Orkaiteje tik kepu kotletus su idaru, pagal Gustavo recepta.

Tiesa, uzmirsau parasyti, kadangi megstu svogunus, tai ant kotletu virsaus priberiu pakepintu svogunu. Nemegstu virtu kotletu, todel vandens pilu tiek, kad jie nebutu labai apsemti, tik morkos ir dar keli milimetrai virs ju. Zinoma, bulijona glaima naudoti. Nors kotletai isleidzia savo riebalus ir is vandens pasidaro toks jautienos-kiaulienos bulijonas O troskinimo laikas priklauso nuo kotletu storumo. Jei vanduo isgaruoja, tai pripilu siek tiek (dar nera taip buve su kotletais, nes storu nedarau)

2014-08-29 08:20
 
Rasa P Šiandien 07:58 rašė:

As niekur ir nesakau, kad kas nors geriau, ar blogiau, tik dalinuosi savo ziniomis kulinarijoje.

O as saslyka valgau su pomidoru padazu

 

Skonio reikalas Šypsena 

2014-08-29 08:20

o paty farsha kada minkai dedi svoguno smulkiai pjaustyto?

2014-08-29 08:30

Nededu svoguno i farsa. Jei dedu, tai tik cesnaka bet ir tai retai

2014-08-29 08:31

Piktas Dantukas Šiandien 08:20 rašė:
 
Skonio reikalas Šypsena 
Arba pripratimo. Mane nuo vaikystes taip ismoke ir taip valgau is iprocio, kaip ir pieniska darzoviu sriuba valgau su zaliu svogunu

2014-08-29 08:32

tai y farsha, druksa, pipirai, kiaushinis, ir duonos trupineliai?

2014-08-29 08:34

, ir su buviu koshe valgai kotletus, ar sheip su virtom bulvem,. ir padazha koki nors dar darai ant kotletu uzhpilti?

2014-08-29 08:36

Jei kotletai troskinti, tai sudedu tas pacias darzoves ir ta likusi bulijona vietoje padazo. O bulviu megeja nesu, tai valgau su ryziais arba grikiais.

O padaza gaminu tik keptuveje keptiems kotletams. Jie skanesni nei troskinti, bet nesveikesni

Taip, farsui dedu butent tuos priedus, kur isvardinai.

2014-08-29 08:39

blemba, o kaip kepi juos? paprastai ant keptuves, ir aliejaus, ar orkaitei kaip nors?

2014-08-29 08:41
Rasa P Šiandien 08:31 rašė:

 

Piktas Dantukas Šiandien 08:20 rašė:
 
Skonio reikalas Šypsena 
Arba pripratimo. Mane nuo vaikystes taip ismoke ir taip valgau is iprocio, kaip ir pieniska darzoviu sriuba valgau su zaliu svogunu

 

Na ... gal ir teisingas tavo pastebejimas, kad daug kas daroma ... is papratimo. 

O as ir keptas bulves megstu valgyti su juoda duona ir cesnaku, uzigeriant kefyru. Šypsena

O kartais ... keptos bulves gerai paskrudintos ir ... sodriai apipiltos grietine ir cesnako griezineliai. Bet jau vietoje juodos duonos, italiskas batonas arba duona ciabatta. Šypsena

2014-08-29 08:49

Rasos, Timošos ir Dantuko virtuvė... Aš, kaip kinietė Valgau viską...bet skanu bilekokia žuvis ir daržovės... Timoša, labai skanu, darant kotletą, į jo vidų įdėti po truputį sviesto.. ., į kiekvieną kotletuką...tadabūna minkštas ir gero skonio...

2014-08-29 08:55

ane, nebloga ydeja, Stefa, ir tu tada kepi juos ar troshkini?

2014-08-29 08:57

cia visi alkani liks, jie kotletus jau 2 dienas kepa..ir kartojas klausimaiKvatotisD juk tai tik kotletaiKvatotis

2014-08-29 08:57

Ti mosha Šiandien 08:39 rašė:

blemba, o kaip kepi juos? paprastai ant keptuves, ir aliejaus, ar orkaitei kaip nors?

Kepu kaip laiko turiu ir kaip sugalvoju. Kadangi tingiu paskui orkaite valyti, tai dazniausiai kepu keptuveje, siek tiek aliejaus. O pabaigoje, kai jau kotletai iskepe, uzpilu grietineles ir uzverdu ja. Kartais pilu grietinele sumaisyta su pomidoru pasta, jei noriu tamsesnio padazo.

Jei noriu kokiu prasmatnesniu, tai kepu orkaiteje, 180 temperaturoje. Tada padaza darau keptuveje ar puode atskirai: grietinele su siek tiek miltu ir pomidoru padazo. Uzversu ir sumazinus temperatura dar paverdu, kad gerai sutirstetu.

Bet orkaiteje dazniausiai kepu su idaru, t.y. is farso teslos suformuoju tokius dubenelius ir i juos su saukstu prikreciu tokios koses. Kose sudaryta is zalios bulves, fermentinio surio ir svoguno galvutes. Viska susmuklinu su smulkintuvu ir gauta kose saukstu kreciu i farso dubenelius. Paskui kepu taip pat kaip ir be idaro. Situos valgau be padazo ar garnyro, tik su salotom. Cia pagal Gustavo recepta. Bet jis nedejo bulves i idara, o vietoje jos buvo varske. Bet man varske pasirode nelabai tinkama su mesa, tai as net nebanziau jos ten deti ir pakeiciau recepta savaip.

2014-08-29 08:58

verda ji juos..

2014-08-29 09:00

Piktas Dantukas Šiandien 08:41 rašė:
 

Na ... gal ir teisingas tavo pastebejimas, kad daug kas daroma ... is papratimo. 

O as ir keptas bulves megstu valgyti su juoda duona ir cesnaku, uzigeriant kefyru. Šypsena

O kartais ... keptos bulves gerai paskrudintos ir ... sodriai apipiltos grietine ir cesnako griezineliai. Bet jau vietoje juodos duonos, italiskas batonas arba duona ciabatta. Šypsena

Na idomiai cia Man kazkaip keistai cesnakas ir kefyras viename derinyje atrodo, bet skonis turetu buti nieko. Antras variantas man per sunkus As grietines ir sviesto naturaliu pavidalu nevalgau Tik visokius keptus-virtus

2014-08-29 09:03

Hera H Šiandien 08:57 rašė:

cia visi alkani liks, jie kotletus jau 2 dienas kepa..ir kartojas klausimaiKvatotisD juk tai tik kotletaiKvatotis

.

zui ki , nu jo tik kotletai, man kazhkodel jie kieti gaudavosi, dabar suzhinojau, kad farsha reikia  maishyti fifty fifty :-P

Iš viso įrašų: 106
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mano albumas:)

Patiko nuotrauka? Įvertink!

Reklama Sukurk savo
Reklama

El. paštas: [email protected]

Kita Informacija: [email protected]

All Media Digital
AMDigital logotipas
Ši svetainė talpinama