Eilės

Rasa P Eilės Alkanųjų era

Patinka šis dienoraštis?

Užsiregistruok Klase.lt ir galėsi komentuoti bei gauti pranešimus apie naujus jo įrašus ar rašyti savo dienoraštį!

Eilės

nėrinių eilės

Alkanųjų era

2014-08-28 08:29, įrašas peržiūrėtas: 2041

Šiuo metu vyrauja receptų mada visais įmanomais būdais: internetas, laikraščiai, žurnalai, televizija ir radijas; siūlomi įvairiausi receptai: sukieknėjimui ir sustambėjimui, kasdien naudojami ir gurmaniški, pigūs ir brangūs, iš sezoninių produktų ir iš egzotinių, valgomi burna ir akimis, greitai paruošiamo maisto ir ilgai trunkantys, netgi grožio ir laimės. Kiekviena save gerbianti televizija turi mažiausiai vieną kulinarinę laidą. Ar mes tokie alkani? Ar nemokame susirasti patys receptų? Jei jų tiek daug, vadinasi - yra paklausa. Man labiau patikdavo, kai receptai būdavo perduodami iš lūpų į lūpas ar iš kartos į kartą, kai skambindavai kaimynei ar Mamai norėdama kažką įdomesnio paruošti šventiniam stalui ar "naujoviškai" marinuoti agurkus. O iš TV laidų žiūriu tik Gustavo receptus, nes jie tokie realūs ir iš paprastų produktų. Be to, pats Gustavas gamina visai kaip eilinis šeimos vyras - pritaško ir pritrupina visą virtuvę

Jei norite, galite pasidalinti čia savo receptais. O jei ne, tai kokia jūsų nuomonė apie šį receptų bumą. Ar tikrai mes tokie alkani?

2014-08-29 09:04

Stefa Kazdailiene Šiandien 08:49 rašė:

Rasos, Timošos ir Dantuko virtuvė... Aš, kaip kinietė Valgau viską...bet skanu bilekokia žuvis ir daržovės... Timoša, labai skanu, darant kotletą, į jo vidų įdėti po truputį sviesto.. ., į kiekvieną kotletuką...tadabūna minkštas ir gero skonio...

Man zuvis irgi labai skanu. Bet nemegstu riebios zuvies Nebent ant griliaus kepta

2014-08-29 09:05

Hera H Šiandien 08:57 rašė:

cia visi alkani liks, jie kotletus jau 2 dienas kepa..ir kartojas klausimaiKvatotisD juk tai tik kotletaiKvatotis

Aga, norint gerai pagaminti, reikia ilgai mokytis

2014-08-29 09:05

Hera H Šiandien 08:58 rašė:

verda ji juos..

Ne taip skanu, bet kaip sveika!

2014-08-29 09:07

 Cha ... Šypsena Yra dar viena mano megstama patrova vasaros metui, kad butu ir sotu, ir gaivu.

Tai keptos bulbos iki graziai rausvo ausko atspalvio pakrudinimo su ... varskes, smoguno ir kefyro mutiniu Kvatotis

O va ziemos metu ... labai megstu duonbuize ... Šypsena Pasaka, o ne siuba. Šypsena

Ir kai netingiu, ar kai uzpypina namiskiai, prikepu totorisku paploteliu, kurie gali eiti kaip duona Šypsena ar net kaip puikiausias delikatesas prie arbatos, kol dar svieziai kepti Šypsena

2014-08-29 09:16

Piktas Dantukas Šiandien 09:07 rašė:

 Cha ... Šypsena Yra dar viena mano megstama patrova vasaros metui, kad butu ir sotu, ir gaivu.

Tai keptos bulbos iki graziai rausvo ausko atspalvio pakrudinimo su ... varskes, smoguno ir kefyro mutiniu Kvatotis

O va ziemos metu ... labai megstu duonbuize ... Šypsena Pasaka, o ne siuba. Šypsena

Ir kai netingiu, ar kai uzpypina namiskiai, prikepu totorisku paploteliu, kurie gali eiti kaip duona Šypsena ar net kaip puikiausias delikatesas prie arbatos, kol dar svieziai kepti Šypsena

Vasarinis patiekalas tai liuks As irgi toki patiekala valgau kartais, kai nei is sio nei is to bulviu pasinori. Bet dazniausiai be svoguno, nes didzioji dalis namiskiu jo nebemegsta zaliam pavidale

Man tai duonos sriuba irgi vasarinis patiekalas. Ar Tu ja karsta gamini?

Apie totoriskus paplotelius nieko neismanau.

2014-08-29 15:52

duonos sriuba pas mus mutiniu vadindavo,bet man jinai nepatikdavo,cia jau buvo senelio patiekalas....tai vienintelis patiekalas,kuri jis gamindavo pats

2014-08-29 15:59

 Dalia ... Šypsena Senuju pavadinimu duonos sriubos tikrai nezinau, nors ir saziningai pasakius ... nesidomejau. Bet ... zinau du budus. Vienas skirtas vasarai ir kitas daugiau ziemai. Šypsena

2014-08-29 16:05
 
Rasa P Šiandien 09:16 rašė:

 

Man tai duonos sriuba irgi vasarinis patiekalas. Ar Tu ja karsta gamini?

Apie totoriskus paplotelius nieko neismanau. 

 

Duonos sriuba yra man zinoma dvejais pavidalais. Vasarine - pats paprasciausias ir greiciausias budas ir ... antras variantas, kuomet reikia virti. Šypsena

Na, totorisko maisto gaminuosi kelis maisto produktus, kurie man labiausiai patinka. Šypsena Tai Manty, totoruskas farsas ir savaime aisku totoriski paplpteliai. 

Dar kartais, palepinu save rusiskai vadinama straganina Šypsena Bet cia jau isimtinai mano maistas, nes tai uzsaldyta mesa - gyvuline arba zuvies. Šypsena

2014-08-29 16:46

Dalia Urbaite Šiandien 15:52 rašė:

duonos sriuba pas mus mutiniu vadindavo,bet man jinai nepatikdavo,cia jau buvo senelio patiekalas....tai vienintelis patiekalas,kuri jis gamindavo pats

Mutini esu girdejusi, bet kas tai per daiktas, tai nezinojau iki dabar...

2014-08-29 20:25

Duonos sriuba pas mus buvo vasaros patiekalas,jos nevirdavotai vanduo,cukrus ir duonos gabaliukai,kartais uogu isimesdavoja tokia pamenu is vaikystes

2014-08-29 20:30

Dalia Urbaite Šiandien 20:25 rašė:

Duonos sriuba pas mus buvo vasaros patiekalas,jos nevirdavotai vanduo,cukrus ir duonos gabaliukai,kartais uogu isimesdavoja tokia pamenu is vaikystes

Pas mus vasarine irgi tokia

2014-08-29 20:44
Rasa P Šiandien 20:30 rašė:

 

Dalia Urbaite Šiandien 20:25 rašė:

Duonos sriuba pas mus buvo vasaros patiekalas,jos nevirdavotai vanduo,cukrus ir duonos gabaliukai,kartais uogu isimesdavoja tokia pamenu is vaikystes

Pas mus vasarine irgi tokia

 

 Tevas tai vadinadavo ... Ubagine Kvatotis

2014-08-29 21:16

Piktas Dantukas Šiandien 20:44 rašė:
 

 Tevas tai vadinadavo ... Ubagine Kvatotis

2014-08-29 21:26

O aš  ką tik pažiūrėjau Rūtos laidą apie Zambiją... Baisu...Europiečiai -  Apsirijusių karta...

2014-08-29 21:28

Zambijos vaikams ir ubaginė būtų skanėstas...

2014-08-29 21:48

 Na nereikia ... Man taip pat ikiu siu dienu ... SKANUMELIS Šypsena

2014-08-29 21:53

Stefa Kazdailiene Šiandien 21:26 rašė:

O aš  ką tik pažiūrėjau Rūtos laidą apie Zambiją... Baisu...Europiečiai -  Apsirijusių karta...

As irgi manau, kad mes apsirije, bet mums vis negana, vis alkani

2014-08-29 21:55

 Ai na naaaaaaa ... Kvatotis Kvatotis Kvatotis Reiks aits skubiai ka nors pakramsnot Kvatotis

2014-08-30 11:52

 lietuviai dar labai priprate prie proletaru valgioŠypsena) borschiai, pelmeniai,kotletai vedaraiNuliūdes(..Šypsena)) mazai supratimo apie tokias kaip austres, midijas ir t.t. manau ir daug kam ner skanu, nes skonis nuo vedaru ir cepelynu labai issipletes ir kita skoni ``nutrenkia``.

2014-08-30 12:35

Hera H Šiandien 11:52 rašė:

 lietuviai dar labai priprate prie proletaru valgioŠypsena) borschiai, pelmeniai,kotletai vedaraiNuliūdes(..Šypsena)) mazai supratimo apie tokias kaip austres, midijas ir t.t. manau ir daug kam ner skanu, nes skonis nuo vedaru ir cepelynu labai issipletes ir kita skoni ``nutrenkia``.

Taikliai ir teisingai. Man tie ,,proletariški,, valgiai labai skanūs. Bet jei valgyčiau jūros gėrybes, gal ir pakeisčiau savo nuomonę.

Iš viso įrašų: 106
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nidoje

Patiko nuotrauka? Įvertink!

Reklama Sukurk savo
Reklama

El. paštas: [email protected]

Kita Informacija: [email protected]

All Media Digital
AMDigital logotipas
Ši svetainė talpinama