Prisijunk prie šio klubo! Būdamas jo nariu tu galėsi:

  • Diskutuoti su bendraminčiais klubo forume;
  • Talpinti, komentuoti bei vertinti nuotraukas klubo galerijoje;
  • Taplinti video, kurti renginius, reikšti nuomonę klubo apklausose bei naudotis daugybe kitų naudingų funkcijų.
Iš viso įrašų: 39
 
 
 
 
 
 

valgiai

Autorius:
Sukurta: 2009-02-18 20:36
asta vepstiene

Pasisakymų: 116

Sukurta temų: 5

2009-02-18 20:36

kaip manote ar skiriasi aukstaiciu ir zemaiciu valgiai ?man jau taip susikloste kad daug zemaitisku patiekalu pamirsau

jurate zickute

Pasisakymų: 9

Sukurta temų: 0

2009-02-18 20:38

Na as pati tai zemaite,bet dabar pagalvojus,is tikruju,kazin ar esu valgiusi tradiciniu aukstaitisku patiekalu....gal aukstaiciai mums pasakytu...

asta vepstiene

Pasisakymų: 116

Sukurta temų: 5

2009-02-18 20:42

aukstaiciu patiekalu as zinau nes mano vyras aukstaitis ,ir ilga laiko dali pragyvenau Panevezi ir taip jau gavosikad zemaitiskos virtuves nezinau

jurate zickute

Pasisakymų: 9

Sukurta temų: 0

2009-02-18 20:45

Na pagrinde tai zemaiciu blynai,bulviu kose-pusmarskone,na reik dar atsimint,nors turetu but ir senu zemaiciu patiekalai,va to tai nezinau...

Jolanta Gališanskaitė

Pasisakymų: 3

Sukurta temų: 0

2009-02-18 22:11

Sveikas mergėkės  

Kastinys, cibulynė yra tikrų tikriausė žemaitiškė valgia. Ko gera esat ragavusias

Vaida ufa

Pasisakymų: 1

Sukurta temų: 0

2009-02-19 10:13

taip skiriasi zemaitiski zymei skaniau


Redagavo: (2009-02-19 10:13)
Lijana Tarvydaite

Pasisakymų: 22

Sukurta temų: 1

2009-02-19 10:30

no jauciu, ka daug ku valguom te pat, deltuo, ka esam sosemaise tarpusavie, veine ketus premuoke sava godrybiu

violeta jasmontaitė-mačienė

Pasisakymų: 13

Sukurta temų: 1

2009-02-21 15:01

baise patink kionkė : rek išvėrtė bolbių , žirnių , tik atskėra, sutrintė į kuošė, sumaišytė, je nuori rūgštelės , tada rek dar pridietė raugintų kopūstų , gal i buruokielių, raugintų; baise skane, pakaštavuokėt, patėks, pėrštus aplaižysėt

violeta jasmontaitė-mačienė

Pasisakymų: 13

Sukurta temų: 1

2009-02-21 15:03

vo dėl aukštaičių, tik nesupykėt, bet ka pamačiau smėrdontė vytintą mesą, čiut neapsiviemiau...daba jau pripratau, i visa nieka, pradiejė patėktė

Neegzistuojantis vartotojas
Neegzistuojantis vartotojas
2009-02-21 18:12

Sveikučiai, atsėmėniau veiną žemaičių patiekalą iš vaikystės. Mamytė sosokdava sėlkė į laikraštį ėr padiedava ont onglių kruosny. Kol laikraštis sodegdava, sėlkė iškepdava, vo paskou sumulkindava anou į rūgusį peiną(žėnuoma ba ašakų) ėr valgydavuom so vėrtuom bolviem, būdava laba skanu. Bet tas bova priš kuokį 30-40metų.

Vo tep, pagarba žemaičių senuovėniams valgiams.

Daiva Kazakeviciene

Pasisakymų: 3

Sukurta temų: 0

2009-02-23 17:32

puikiai prisimenu,kaip mano babyte,kuriai jau greit bus 100 m., prigamindavo visokiu zemaitisku valgiu, tokiu kaip kastinys ir bulves su lupenom,spirgine(trintos kanapes),avizinis kisielius,pusmarskone kose ir dar daug visokiu, maistas paprastas,bet mums zemaiciams iprastas ir skanus. Neiprate tik suraukia nosi pvz.vien uzuode avizinio kisieliaus kvapa...

asta vepstiene

Pasisakymų: 116

Sukurta temų: 5

2009-02-23 19:43

o gal yra kas moka virti avizini kisieliu man tas skonis dar burnoj is vaikystes tebera tik va beda mociutes nepaklausiau kaip jis gamynamas

jurate zickute

Pasisakymų: 9

Sukurta temų: 0

2009-02-24 16:17

Gal kas gal duot pusmarskones koses recepta....?Dekui is anksto....

Neegzistuojantis vartotojas
Neegzistuojantis vartotojas
2009-02-24 17:55

Plungeje yra taip daroma:

Kresneles (spirgus) pakepi keptuveje su svogunais, druska, pipiarais..... ir t.t. kas kaip jau nori, tada supila i bliudeli. Svaria ir visiskai sausa keptuve ant dujines, i ja pili pieno, iberi truputi druskos ir labai palengva, maisant pili persijotus miltus, kol pradeda tirsteti, nereikia laukti kol uzvirs, svarbu gerai maisyti, nes kitaip gali susidaryt gumuliukai. Tada tokia tirstoka mase supili ant keptu spirgu, gaunasi padazas, kuri galima naudot ant bulviu koses, ant zirniu koses, as ant cepelinu ar durniuku ji pilu, kartais ant makaronu, man jis labai universalus ir pats skaniausias iki siol

jurate zickute

Pasisakymų: 9

Sukurta temų: 0

2009-02-24 17:58


Alma R Šiandien 17:55 rašė:

Plungeje yra taip daroma:

Kresneles (spirgus) pakepi keptuveje su svogunais, druska, pipiarais..... ir t.t. kas kaip jau nori, tada supila i bliudeli. Svaria ir visiskai sausa keptuve ant dujines, i ja pili pieno, iberi truputi druskos ir labai palengva, maisant pili persijotus miltus, kol pradeda tirsteti, nereikia laukti kol uzvirs, svarbu gerai maisyti, nes kitaip gali susidaryt gumuliukai. Tada tokia tirstoka mase supili ant keptu spirgu, gaunasi padazas, kuri galima naudot ant bulviu koses, ant zirniu koses, as ant cepelinu ar durniuku ji pilu, kartais ant makaronu, man jis labai universalus ir pats skaniausias iki siol


O bulviu ner visai.....?

Neegzistuojantis vartotojas
Neegzistuojantis vartotojas
2009-02-24 18:03

Tai ta padaza ir pili ant bulviu, ka tik paskambinau mociutei (83 metu ir pasitikslinau, o ji sena zemaite, kaime gimus, kaime augus), sake bulves galima isvirt su lupenomis, tada nulupus ir uzpilt ta padaza, tai ir yra tikroji pusmarskone kose, man skaniau ant normalios bulviu koses.

jurate zickute

Pasisakymų: 9

Sukurta temų: 0

2009-02-24 18:05


Alma R Šiandien 18:03 rašė:

Tai ta padaza ir pili ant bulviu, ka tik paskambinau mociutei (83 metu ir pasitikslinau, o ji sena zemaite, kaime gimus, kaime augus), sake bulves galima isvirt su lupenomis, tada nulupus ir uzpilt ta padaza, tai ir yra tikroji pusmarskone kose, man skaniau ant normalios bulviu koses.


Aciu....su sventem visus.....

asta vepstiene

Pasisakymų: 116

Sukurta temų: 5

2009-02-25 14:32

sveiki Alma mes skuodiske pusen kose verdam kitep  ; nuskutu koki desimt bulviu supjaustau i kai jos isverda ta vandeni kur bulves vire nupilu i svaru bliuduka i bulves sugrudu iki koses paskui emu menturi i ta bulviu mase pilu tan vandeni o jei turit piena galima pilti i piena i padaugino tiek kiek koses noriu i vis plako kad bulves gera issiplaktu kad nebutu gumuliuku o kai atverda ta potra tada dedo miltus is palengva ir vis maisau kad nesu sokto ti reik atsarge laba ana taskos i gali ronkas nusiplikyt i kan jau mata pasidare koses terstoma da paverdi kol praded kvepet baronkom . tou kose kite valga su mirkalo kaip Alma rase resepta o kite megsta su silke i da uzsiger saldinta odens ,

Neegzistuojantis vartotojas
Neegzistuojantis vartotojas
2009-02-25 14:53

Oho, cia naujiena, nesu tokio dalyko girdejus, reiks pabandyt, man tokie "jovalai" patinka

jurate zickute

Pasisakymų: 9

Sukurta temų: 0

2009-02-25 15:33


asta vepstiene Šiandien 14:32 rašė:

sveiki Alma mes skuodiske pusen kose verdam kitep  ; nuskutu koki desimt bulviu supjaustau i kai jos isverda ta vandeni kur bulves vire nupilu i svaru bliuduka i bulves sugrudu iki koses paskui emu menturi i ta bulviu mase pilu tan vandeni o jei turit piena galima pilti i piena i padaugino tiek kiek koses noriu i vis plako kad bulves gera issiplaktu kad nebutu gumuliuku o kai atverda ta potra tada dedo miltus is palengva ir vis maisau kad nesu sokto ti reik atsarge laba ana taskos i gali ronkas nusiplikyt i kan jau mata pasidare koses terstoma da paverdi kol praded kvepet baronkom . tou kose kite valga su mirkalo kaip Alma rase resepta o kite megsta su silke i da uzsiger saldinta odens ,


Asta,tagi ir as buvau gerdejus,kad tep rek virt,rek miltu det....tik keik nezinojau,diel to i misliju,kad rek pasirukavuot su zemacas,musiet gera i padariau....deikui tuvei,Asta...

Iš viso įrašų: 39
 
 
 
 
 
 

Grupės A9/1 susiti..

Patiko nuotrauka? Įvertink!

Reklama Sukurk savo
Reklama

El. paštas: [email protected]

Kita Informacija: [email protected]

All Media Digital
AMDigital logotipas
Ši svetainė talpinama